اگر بخواهیم ایمپلنت دندان را به مراحل مختلفی تقسیم کنیم، به سه مرحله کلی میرسیم که هر کدام از این مراحل قدم های مخصوص به خود را دارد.
سه مرحله اصلی ایمپلنت دندان
- قرار و مراحل قبل از جراحی
- جراحی کاشت ایمپلنت
- قرار های بازیابی و پیگیری
اما قبل از بررسی این سه مرحله، نگاهی مختصر به ایمپلنت دندان خواهیم انداخت.
ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان، آلیاژی است از جنس تیتانیوم که سازگاری با استخوان فک را دارد و در واقع جایگزینی برای ریشه های دندانی می باشد، که قابلیت بازسازی دندان ها در فک را دارا هستند. ایمپلنت دندان توانایی بازسازی یک یا چند دندان یا بازسازی کل فک را دارد. که برخلاف روکش یا دندان مصنوعی، ایمپلنت دندان جلوی تخریب استخوان فک را نیز می گیرد.
ایمپلنت دندان از سه جزء مهم تشکیل میشود که این سه جزء به ترتیب ریشه ایمپلنت یا فیکسچر، تاج دندان و اباتمنت یا رباط فیکسچر و تاج دندان میباشد.
در ادامه برمیگردیم به مراحل ایمپلنت دندان.
مرحله اول: قرار و مراحل قبل از جراحی
ابتدا طی جلسه اول و مشاوره وضعیت لثه و وضعیت استخوانی به کمک رادیوگرافی بررسی میشود و نوع ایمپلنت و سایز ایمپلنت تعیین میشود و از بیمار در مورد شرایط عمومی و سیستمیک بیمار سوال شده و در صورت داشتن بیماری ، پروتوکل درمانی طبق شرایط آن بیمار مشخص میشود و مثلا اگر بیمار دارای پروتز مصنوعی مفصل است قبل از شروع درمان به بیمار آنتی بیوتیک تجویز شود.
جلسه اول اهمیت بسزایی در روند درمانی بیمار دارد، چرا که با بررسی دقیق در جلسه اول توسط متخصص لثه است که وضعیت و سلامت لثه بررسی می شود و اگر لازم باشد پیوند لثه در بیمار جهت مناسب بودن ضخامت لثه اطراف ایمپلنت انجام می شود. و در صورت نازک بودن استخوان ، متریال و ماده استخوان جهت تقویت استخوان اطراف ایمپلنت ایجاد می شود و این طراحی نیاز به یک بررسی دقیق و طرح درمان مناسب قبل از آغاز جراحی کاشت ایمپلنت می باشد و اهمیت تکمیل پرسشنامه ایمپلنت ، در واقع متخصص لثه را از شرایط سیستمیک بیمار مطلع می کند و در صورت وجود بیماری های زمینه ای همچون بیماری قلبی یا دیابت یا بیماری کلیوی و یا حتی مشکلات اعصاب تمهیدات اولیه و قبل از جراحی و حتی مشاوره با پزشک مربوطه را قبل از جراحی ایمپلنت طلب میکند تا درمان کاشت ایمپلنت بیمار را دچار مشکلات جانبی نکند.
برای خواندن مطلب کامل به لینک زیر مراجعه کنید: