karmag

کسب و کار های انلاین را با ما بشناسید

karmag

کسب و کار های انلاین را با ما بشناسید

۲ مطلب در مهر ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

چرا شیرآلات دچار رسوب می‌شوند؟

آبی که ما استفاده می‌کنیم دارای املاح سنگینی است و قدرت رسوب گذاری دارد. میزان این املاح در مناطق مختلف و در استان‌های مختلف کشور با هم متفاوت است. برای مثال در قم و در خوزستان، آب به حدی سنگین و دارای املاح است که مردم باید علاوه بر تصفیه مرکزی آب که توسط سازمان آب انجام می‌شود، باز هم باید از دستگاه تصفیه آب خانگی استفاده کنند تا این میزان املاح کاهش پیدا کند.

پاک کردن رسوبات داخل شیرالات

چه زمانی رسوب زدایی داخل شیرآلات اهرمی ضروری است؟

باید در نظر بگیرید که تنها رسیدگی به شیرها، به معنی تمیز کردن و برق انداختن شیرآلات اهرمی نیست. چراکه درست است که داخل آن ها دیده نمی شود و شاید بهترین مدل از شیرهای ظرفشویی را خریداری کنید، اما به دلایلی که در بالا گفته شد داخل شیرهای اهرمی نیز نیاز به پاک کردن دارد. بسیاری از ما نمی دانیم چه زمانی نیاز است نسبت به رسوب زدایی داخل شیرآلات اهرمی اقدام کنیم. اما قبل از اینکه بدانیم چگونه شیر اهرمی را تمیز کنیم لازم است علائمی را بدانیم که از روی آن ها می توانیم مطمئن شویم زمان رسوب زدایی شیر یا دوش فرا رسیده است. چند نمونه از علائم آن عبارتند از:

  • تغییر مزه، بو و رنگ آب
  • فشار کم شیر اهرمی
  • چکه کردن شیر آب

رسوب گیری شیر اهرمی با سرکه

یکی از پرکاربردترین مواد برای رسوب گیری شیر اهرمی، سرکه سفید است. سرکه قدرت پاک کنندگی بالایی در از بین بردن رسوب شیرآلات دارد و در عین حال به آبکاری شیرآلات آسیب نمی زند. علاوه بر این به سادگی در هر خانه ای پیدا می شود و در دسترس است. برای رسوب گیری شیر اهرمی با سرکه، طبق مراحل زیر عمل کنید:

    ابتدا گرد و خاک شیرآلات را با دستمال نخی مرطوب بگیرید.
    آب و سرکه را با نسبت برابر در یک ظرف بریزید. (2 قاشق غذاخوری سرکه سفید را در 20 میلی لیتر آب حل کنید.)
    حوله ای تمیز را در محلول آب و سرکه قرار دهید تا به خوبی این محلول را به خود جذب کند.
    حوله را به دور بخش های مورد نظر شیرآلات که رسوب بسته اند بپیچانید و فشار دهید تا به صورت کامل به رسوبات بچسبد.

حدود 1 ساعت صبر کنید تا سرکه کم کم رسوبات را در خود حل کند.
سپس حوله را از دور شیر باز کنید و با یک دستمال نخی و یا اسفنج به نرمی بر روی بدنه شیر بکشید تا بقایای رسوبات از شیر جدا شود. دقت کنید که فشار بیش از حد ممکن است باعث خش افتادن شیرآلات شود.
در صورت از بین نرفتن رسوبات موجود بر روی شیر، مراحل بالا را تکرار کنید.
در نهایت شیرآلات را آبکشی کنید و با یک حوله نرم نخی خشک نمایید.

حذف رسوبات از فیلترهای هواساز شیرآلات

اگرچه رسوبات آب سخت در هواساز شیرآلات قابل مشاهده نیست اما می تواند برجریان آب تاثیر بگذارد. هر زمان حس کردید که آب همانند گذشته جریان ندارد یا فشار آب همانند یک اسپری نامنظم در جریان است، به احتمال زیاد هواساز شیرآلات مسدود شده است.

    با استفاده از یک پنس، هواساز شیرآلات را با احتیاط خارج کنید تا باعث خراشیدن و خرابی دندانه های آن نشود. در بیشتر موارد، لازم است آن ها را در جهت عقربه های ساعت بچرخانید تا شل شوند.
    با توجه به چگونگی قرار گرفتن قطعات در یکدیگر، هواساز را جدا کنید.
    قسمت های هواساز را حداقل به مدت 30 دقیقه و بهتر است یک شب در سرکه خیس کنید.
    از یک برس کوچک یا مسواکی قدیمی برای پاک کردن رسوبات از هواساز استفاده کنید.
    تمام قسمت های هواساز را به خوبی با آب شستشو دهید.
    پس از اتمام کار، هواساز را به همان ترتیب قبلی جمع کنید.
    هواساز را دوباره به شیرآب پیچ کنید و جریان آب را آزمایش کنید.

رسوب زدایی بدنه شیرآلات

برای این کار می توانید یک حوله یا پارچه کهنه را به سرکه آغشته کرده سپس بر روی شیر و رسوبات آن بکشید. برای نتیجه گیری بیشتر، بهتر است که بگذارید که سرکه یک تا دو ساعت بر روی شیر باقی بماند و در آخر با استفاده از مسواک یا یک اسفنج نرم رسوبات را از روی شیر پاک کنید.

از بین بردن رسوب شیرآلات از زیر دستگیره ها و شکاف بین قطعات

علاوه بر از بین بردن رسوب روی شیرآلات، پاک کردن رسوب بخش های داخلی تر آنها نیز اهمیت دارد. معمولاً از بین بردن رسوب شیرآلات که در زیر دسته و یا زیر شیر (محل قرار گرفتن شیر بر روی سینک) جمع می شود کمی دشوار است چراکه دسترسی به این بخش ها با پارچه معمولی و حتی مسواک امکان پذیر نیست. برای پاک کردن رسوب آب از این بخش ها می توانید از نخ دندان استفاده کنید:

    نخ دندانی به طول 30 سانتی متر جدا کنید.
    این نخ دندان را به سرکه سفید آغشته کنید تا رسوب بخش های مورد نظر راحت تر جدا شوند.
    نخ دندان را به دقت در میان درزهای مورد نظر خود بکشید.
    شیرآلات را آبکشی و با حوله ای تمیز و نخی خشک نمایید.

 

استفاده از جوش‌ شیرین به همراه مایع ظرف‌شویی

جوش‌ شیرین از دیگر موادی است که در تمیز کردن لوازم خانگی بسیار کاربردی است. این ماده هم مانند سرکه در بسیاری از خانه‌ها یافت می‌شود و می‌توانید آن را از فروشگاه‌های محصولات غذایی تهیه کنید. برای از بین بردن جرم شیرآلات به وسیله جوش‌ شیرین، مراحل زیر را انجام دهید:

    یک تا دو قاشق غذاخوری (پانزده تا سی میلی‌لیتر) مایع ظرف‌شویی را در کاسه‌ای بریزید.
    به اندازه دو لیوان (نیم لیتر) آب گرم به آن اضافه کنید.
    مواد را با هم مخلوط کنید.
    اسفنج ظرف‌شویی را درون ظرف قرار دهید.
    اسفنج را به صورت دورانی بر روی شیر بکشید.
    مقداری جوش‌ شیرین را در ظرفی بریزید و چند قطره به آن آب اضافه کنید تا حالتی خمیری به خود بگیرید.
    مسواکی را آغشته به خمیر کنید و آن را روی شیر بکشید.
    این کار را تا زمانی انجام دهید که رسوبات از سطح شیرآلات کنده شوند.
    درزهای شیر را به وسیله نخ دندان تمیز کنید. حدود سی سانت نخ دندان را جدا کنید و بین درزها بکشید.
    سطح شیر را به خوبی با آب سرد بشویید.
    سطح شیر را به وسیله یک پارچه حوله‌ای به خوبی خشک کنید تا علاوه بر تمیز شدن، براق هم شود.

چگونه از رسوب شیرآلات جلوگیری کنیم؟

بهترین کار این است که از رسوب گیری شیرآلات جلوگیری شود. اگر شما در طول هفته حداقل یکبار با کمک سرکه تمامی شیرآلات را بشویید، از رسوب گیری آن‌ها جلوگیری شده و همیشه از براق بودن این تجهیزات لذت خواهید برد.

قدم نهایی: تمیز سازی مداوم و روزانه شیر آلات

تمیز سازی مداوم را هیچ گاه فراموش نکنید. اگر حداقل هفته ای یک بار و با استفاده از محلول سرکه و آب، شیر آلات را تمیز کنید، کار تان بسیار راحت تر شده و رسوب های کمتری خواهید داشت تا حالتی که مجبور شوید رسوبات یک یا چند ماهه را در یک بار تمیز سازی پاک کنید. علاوه بر این در وقت و زمان تان نیز صرفه جویی می کنید چون تمیز سازی هایی در بازه زمانی کم، وقت کمتری می برند و انرژی زیادی از شما نمی گیرند.

 

منبع:

مدرن ساختمان

https://kitchenfaucetreviewspro.com/how-to-fix-a-blocked-sink-faucet/

ماوی هام

  • میلاد نصیری
  • ۰
  • ۰

تجارت ادویه از 4 هزار سال قبل  با خرید و فروش دارچین و فلفل سیاه در قاره هند و با خرید و فروش فلفل و برخی ادویه های محدود دیگر در شرق آسیا رواج داشت. و امروزه نیز به عنوان بخش بسیار مهمی در اشپزی مورد استفاده قرار میگیرد.

با این وجود همه از اهمیت ادویه در آشپزی و درست کردن یک غذای خوشمزه اگاهیم ، اما اگر بخواهیم عمیق تر به نقش آنها در اشپزی دقت کنیم، اهمیت این مواد در ذهن ما چند برابر خواهد شد.

اویه کاری

ادویه کاری چیست؟

ادویه کاری، ادویه‌ای است که در آشپزی شرق دنیا به خصوص پاکستان، هندوستان و افغانستان از آن استفاده می‌شود، اما امروزه اکثر کشور‌ها از این ادویه در تهیه غذا‌های مختلف و در پخت غذا‌هایی که نیاز به ادویه خاص ندارند، استفاده می‌کنند.

پودر کاری مخلوطی است از زردچوبه، دارچین، سیر، هل، زیره و گشنیز است.

چه چیزی در پودر کاری وجود دارد؟

از آنجایی که اصطلاح کاری در هند یک اصطلاح کلی است شما یک ادویه مخلوط را با ترکیبات مختلفی پیدا خواهید کرد که بسته به محلی دارد که شما در آن زندگی می‌کنید. مثلا در کشور خودمان ادویه آبادان با ادویه مشهد قدری تفاوت دارد. ادویه‌های زعفرانی بیشتر در مشهد هستند که در واقع سبک ایرانی ادویه کاری است. در آبادان هم انواع ادویه البته با بافتی بسیار ریزتر نسبت به ادویه مشهد وجود دارد.

ادویه کاری شامل یک پایه با مواد زیر است:

    زردچوبه
    تخم گشنیز
    زیره
    فلفل چیلی

سایر موادی که می‌توان اضافه کرد عبارتند از:

    تخم شنبلیله
    زنجبیل
    سیر
    رازیانه
    زیره سیاه
    دارچین
    میخک
    خردل
    جوز هندی

روش تهیه ادویه کاری خانگی و ساده

برای طرز تهیه این نوع ادویه کاری باید ادویه ها را در ابتدا بو داده و برشته کنید، این کار موجب آزاد شدن مقداری از روغن آزاد ادویه ها می شود و در نتیجه عطر مطبوعی از آن استشمام خواهد شد. مردم هندوستان معمولا از ادویه کاری استفاده نمی کنند، آنها مواد را درسته در تابه ریخته و بعد از برشته کردن آنها، روغن و دیگر مواد را به آن می افزایند، در این صورت مخلوط حاصل پر ادویه بوده و کنترل طعم آن سخت است، حال بعد از بو دادن ادویه ها اجازه دهید خنک شوند، سپس پودر کنید، همچنین اگر ادویه ها را به شکل کامل در اختیار ندارید و به شکل پودر شده می باشد، بهتر است این مراحل را کنار بگذارید و از پودر ادویه ها استفاده کنید.

بنابراین در داخل کاسه ای کوچک همه پودر ها را بریزید و با چنگال یا ویسک کوچک هم بزنید تا مواد مخلوط شوند، می توان این ادویه کاری را فوراً مورد استفاده قرار داد و یا اینکه آن را داخل ظرفی درب دار بریزید و به مدت ۳ ماه در مکانی خشک و خنک نگهداری کنید.

خواص ادویه کاری :

از جمله خواص ادویه کاری می‌توان به محافظ کبد، ضدمیکروب، ضدنفخ، محرک معده، مقوی معده، معرق، دارنده ویتامین C، ضدسرطان و خنثی‌کننده رادیکال‌های آزاد اشاره کرد.
* کاری با افسردگی مقابله می‌کند.
* کورکومین موجود در آن، سرشار از آنتی‌اکسیدان و دارای خاصیت ضدالتهابی است و باعث کاهش التهاب مفاصل می‌شود.
* کورکومین، ژن‌های مسبب سرطان سینه در زنان را غیرفعال می‌کند.
پژوهش‌ها نشان می‌دهد که کاری کلسترول را پایین می‌آورد و از انعقاد خون جلوگیری می‌کند. این ادویه تورم و درد ناشی از آن را نیز کاهش می‌دهد
* روند سرطان کولون، رکتال و پروستات را کند می‌کند و مصرف منظم آن برای درمان سرطان پانکراس موثر است.
* حافظه را تقویت می‌کند.
* چین و چروک را کاهش می‌دهد و روند پیری را کند می‌کند.
* از پودر کاری برای درمان سوختگی پوست و بریدگی استفاده می‌شود و به طور طبیعی و موثر علایم آرتریت را درمان می‌کند.
* از بروز آلزایمر پیشگیری می‌کند.

ادویه کاری در چه غذاهایی استفاده می‌شود؟

    از این ادویه برای پخت هر نوع غذایی اعم از نیمرو، غذا‌های گوشتی، انواع غذاهای مرغی و … استفاده می‌شود. به خصوص برای غذا‌های هندی و غذا‌هایی که دوست دارید طعم تندی داشته باشند بسیار مناسب است.
    ادویه کاری در انواع سوپ‌ها اعم از سوپ ورمیشل، سوپ جو و… کاربرد دارد.
    برای سوخاری کردن انواع گوشت‌ها می‌توانید کمی ادویه کاری اضافه کنید.

آیا ادویه کاری برای زن باردار ضرر دارد؟

بعضی از ادویه ها هستند که ممکن است احتمال سقط جنین را افزایش دهند و با توجه به این که ادویه کاری هم تلفیقی از چند ادویه متفاوت است بهتر است که جانب احتیاط را رعایت کرده و در طول دوران بارداری از این ادویه استفاده نکنید.

کاری را به غذا‌های پرچرب اضافه کنید

متخصصان تغذیه در یک مطالعه جدید تاکید کردند: افزودن ادویه کاری هندی به غذا‌های پرچرب، نرخ ابتلا به بیماری‌های مزمن را کاهش می‌دهد.

آن‌ها می‌گویند؛ به طور طبیعی وقتی شما غذای چرب می‌خورید، مقدار «تری گلیسیرید» خون افزایش می‌یابد. اگر این وضعیت مکرر اتفاق بیفتد یا میزان تری گلیسیرید خون بیش از حد افزایش پیدا کند، خطر ابتلا به بیماری قلبی شدید می‌شود.

خرید ادویه و چاشنی

شهر آبادان یکی از مراکز مهم تهیه و فروش انواع ادویه در کشور ما میباشد. مسلماً تهیه ادویه مرغوب با خلوص صد در صد از هر جایی کار بسیار سختیس، ولی چنانچه قصد دارید طعم و عطر و رنگ واقعی ادویه ها در غذاها خود تجربه کنید، بگیر بپز می تواند یک فروشگاه اینترنتی مطمئن باشد. در ادامه با چند ادویه موجود در بگیر بپز اشنا شوید.

منبع:

https://begirbepaz.com/product-category/spices/

yjs

https://en.wikipedia.org/wiki/Curry_powder

  • میلاد نصیری