سبزی خشک
خشک کردن سبزی به فرایندی گفته میشود که میزان آب موجود در آنها را به 10 درصد برسانیم. در این شرایط میتوانیم آنها را به مدت طولانی و با حفظ عطر طعمشان نگه داریم.
به طور کلی ، سبزیجات برای خشک شدن عالی هستند زیرا حاوی اسید کمتری از میوه ها هستند و می توانند تا زمانی که شکننده شوند خشک شوند. در صورت خشک شدن صحیح ، سبزیجات فقط 10 درصد رطوبت دارند و هیچ میکروارگانیسم شناخته شده ای نمی تواند در آن سطح رشد کند.
برای خرید سبزی خشک کلیک کنید.
پلو چیست؟
پُلو یکی از غذاهای شرقی است و در آشپزی ایرانی، آشپزی آذربایجان، ترکیه، ازبکستان و بسیاری از کشورهای خاورمیانه به برنجی گفته میشه که ترکیبی از برنج و انواع گوشت، سبزیجات، حبوبات و خشکبار و حتی انواع ادویجات، پخته میشه. پلو به دو صورت کته و آبکش تهیه می شه. در بعضی از خوراکها ممکنه پس از پخت کامل برنج ساده اون رو با مواد دیگه ای مخلوط کرده و پلوهای مختلف تهیه بکنند.
چون ایران یکی از کشورهای تولید کننده برنجه به تبع اون هم غذاهایی پلویی زیادی داره و مرده در مناسبت های مختلف پلو و غذاهای گوناگونی تهیه می کنند. از انواع پلوهای ایرانی میتوان به باقلاپلو، سبزی پلو، مرصعپلو، شیرین پلو، زرشک پلو، آلبالو پلو، ماش پلو، رشته پلو، استانبولی پلو، لوبیا پلو، نخودپلو، کلمپلو و عدس پلو اشاره کرد.
دستور تهیه سبزی پلو با سبزی خشک
برنج را پاک کرده و با مقداری آب و نمک خیس کنید. به ازای هر پیمانه برنج یک قاشق غذاخوری سرصاف نمک استفاده کنید. برنج بهتر است ۳ الی ۴ ساعت خیس بخورد.
پیاز را خرد کرده و با ۲ قاشق غذاخوری روغن در قابلمه بر روی حرارت ملایم تفت دهید تا پیاز کمی سبک شود.
گوشت را روی پیاز گذاشته و به تفت دادن ادامه دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
مقداری زردچوبه و فلفل روی گوشت بریزید، هم بزنید و یکی دو دقیقه تفت دهید تا با هم مخلوط شوند.
مقداری زعفران دم کرده روی گوشت بریزید.
حدود یک پیمانه آب جوش در قابلمه بریزید. درب قابلمه را بسته و حرارت را کم کنید. ۲ الی ۳ ساعت فرصت دهید تا گوشت روی حرارت ملایم بپزد. گوشت باید در حدی بپزد که آب آن تمام شده و به روغن بنشیند.
در فاصله پخته شدن گوشت مشغول درست کردن سبزی پلو شوید. برای این منظور ابتدا یک قابلمه را تا نیمه آب کرده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
سبزی خرد شده را در تابهای ریخته و کمی تفت دهید تا آب آن کشیده شود. تفت دادن سبزی را تا حدی ادامه دهید که فقط آب آن تمام شود، ولی رنگ آن تغییر نکند.
پس از اینکه آب به جوش آمد، برنج را به آن اضافه کنید و با کفگیر هم بزنید. آب برنج را بچشید و اگر لازم بود مقداری نمک به آن اضافه کنید.
اجازه دهید برنج حدود ۱۵-۱۰ دقیقه (بسته به نوع برنج) روی حرارت بالا بجوشد. سپس چند دانه برنج را با دست تست کنید و اگر مناسب بود آبکش کنید. برنج وقتی برای آبکش کردن مناسب است که اطراف آن نرم شده باشد، ولی وسط آن کمی سفت باشد.
پس از آبکش کردن برنج، قابلمه را شسته و روی حرارت قرار دهید. وقتی کاملا خشک شد، مقداری روغن در آن ریخته و اجازه دهید روغن داغ شود، سپس ته دیگ مورد نظر خود را ته قابلمه قرار دهید.
سبزی را با برنج آبکش مخلوط کنید و در قابلمه بریزید.
اطراف برنج را جمع کنید تا به شکل هرم درآید، سپس مقداری زعفران ساییده روی برنج بپاشید، با ته کفگیر چند سوراخ در برنج ایجاد کنید و درب قابلمه را ببندید.
حرارت را متوسط کرده و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا بخار برنج بالا بیاید، سپس درب قابلمه دمی بگذارید و زیر آن شعله پخش کن قرار دهید. حرارت را ملایم کنید و ۴۵-۴۰ دقیقه صبر کنید تا سبزی پلو دم بکشد.
پس از اینکه سبزی پلو دم کشید، مقداری روغن روی آن بدهید و در دیس بکشید. ماهیچه را میتوانید کنار سبزی پلو قرار دهید یا در بشقاب جداگانه بکشید و کنار آن را با چند برش لیمو ترش تزیین کنید.
سبزی پلو با ماهیچه همراه با سس باربیکیو غذایی فوق العاده است که ارزش امتحان کردن دارد.
مزایای استفاده از سبزی خشک پلو
خواص و ارزش غذایی
سبزیجات موجود در سبزی پلو، مانند سایر سبزیجات، سرشار از ویتامینهای A، B، C، مواد معدنی و آنتیاکسیدانها هستند. بنابراین سبزی پلو در ترکیب با ماهی برای رفع بیماریهای قلبی و عروقی بسیار مفید است و اثرات ضد سرطانی نیز دارد. بهعلاوه فیبر فراوان موجود در سبزیجات در ترکیب با کربوهیدرات و نشاسته موجود در برنج باعث کنترل بهتر قند خون، فشار خون و کلسترول میشود و از بسیاری از سرطانها جلوگیری می کند. سیر موجود در سبزی پلو نیز قویترین آنتیاکسیدان طبیعی به شمار میرود و در ترکیب با اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در ماهی باعث آسانتر شدن جریان خون، کاهش فشار خون و کلسترول میگردد. همچنین ترکیب این سبزیها با ادویههای مختلف مانند زنجبیل، زردچوبه، زعفران، دارچین، فلفل و زیره در هنگام پخت سبزی پلو و ماهی، خاصیتهای این غذای خوش طعم را چند برابر میکند. خرید آنلاین سبزی پلو خشک به شما کمک میکند از تمامی این مزایا و ویژگیها در هر زمان از سال بهرهمند باشید.
مهمترین خواص سبزی پلو
جلوگیری از بروز بیماریهای قلبی و عروقی
ضد سرطان
کنترل قند خون
کاهش کلسترول خون
کاهش فشار خون
استفاده از سبزی خشک پلو می تونه مزایای زیر رو داشته باشه:
سبزی خشک های پلو رو می تونین در چندین نوبت، بدون نگرانی برای خراب شدن استفاده کنید، سبزی خشک رو با آب ترکیب کنین تا تازه بشه.
نگهداری سبزی پلوی خشک زحمت زیادی نداره و می تونین اونا رو در کابینت و انبارها نگه داری کنین.
در تهیه پلو نیازی به خرد کردن سبزی و ترکیب مناسب سبزیجات ندارین.
سبزی خشک رو می توان در مسافرت و تفریحات با خود برد و خورشت مورد نظر خودتون رو درست کنین.
منبع:
بگیر بپز