karmag

کسب و کار های انلاین را با ما بشناسید

karmag

کسب و کار های انلاین را با ما بشناسید

  • ۰
  • ۰

ما در این مقاله قصد داریم شما رو با سبزی مخصوص قورمه سبزی آشنا کنیم،قورمه سبزی برای ما ایرانیان یه غذای ملی و تاریخی محصوب میشود که دارای قدمتی بین 2500 سال الی 4000 ساله میباشد که از قدیم بین ما ایرانیان محبوبیت خاصی داشت که امروزه یکی از غذاهای جدا نشدنی از سفره ما ایرانی ها است

تهیه سبزی قورمه سبزی به نسبت ترکیب سبزیجات در خورشت قورمه سبزی بنا برهر شهر متفاوت است، طی تحقیقاتی که توسط محققان این حوضه صورت گرفت نشان داد که نوع سبزیجات بکار رفته در خورشت قورمه سبزی و با در نظر گرفت این که این خورشت در کنار برنج خورده می شود نشان میده که این غذا مبدا اصلی این غذا شهر های شمالی ایران عزیزمون می باشد.

 

سبزی قورمه شمالی

مواد لازم برای ۴ نفر

سبزی قرمه سبزی (تره، گشنیز به یک اندازه، جعفری کمی بیشتر از همه سبزی‌ها، شنبلیله یک سوم تره و گشنیز، چند برگ چغندر): نیم کیلو

گوشت گوسفند خورشتی به همراه یک تکه استخوان: ۵۰۰ گرم

آبغوره: به مقدار لازم

لیمو عمانی (اختیاری): ۲عدد

لوبیا قرمز: ۱/۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار

پیاز داغ: ۴ قاشق غذاخوری

بادمجان کوچک و قلمی: ۴ تا ۵ عدد

گوجه فرنگی: ۲ عدد

نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

در شمال کشور به جز سبزی های دیگر یک نوع سبزی به نام “خلواش” را داخل سبزی قورمه استفاده می کنند و در کنار خلواش نیز از مقداری “چوچاق” نیز استفاده می کنند.

 

برای خرید سبزی قورمه تازه از لینک زیر اقدام کنید.

https://begirbepaz.com/product/fried-vegetables-ghorme/

مراحل اماده سازی سبزی قورمه

ابتدا سبزی ها را پاک کنید و سبزی های زرد و له شده را از سبزی های سالم جدا کنید.

سپس سبزی ها را ضد عفونی کرده و خوب بشویید.

سبزی های شسته شده را در آبکش بریزید تا مقداری از آب آن برود.

وقتی آب سبزی ها رفت، آن ها را پهن کنید تا خشک شوند اما نباید سبزی ها کامل خشک و پلاسیده شوند که نتوان آن ها را به خوبی خرد کرد.

سبزی ها را ریز خرد کنید. سبزی قورمه سبزی را باید ریزتر از سبزی های آش، پلویی خرد کنیم.

سبزی ها را به اندازه دلخواهتان تفت دهید. هنگام تفت دادن سبزی در ظرف به میزان سبزی نسبت به ظرف دقت کنید تا سبزی آب نیندازد و تیره نشود.

زمانی که سبزی ها ی سرخ شده سرد شد ، آنها را به صورت جداگانه و برای هر وعده مصرف در کیسه فریزر ریخته و صاف کنید و در فریزر بگذارید. از زیاد ریختن سبزی در کیسه فریزر خودداری کنید زیرا اینگونه پس از خارج شدن سبزی از حالت انجماد و مصرف نیمی از آن بقیه سبزی خواص خود را از دست داده و فاسد می شود.

طرز تهیه سبزی شمالی

در اولین مرحله از طرز تهیه قورمه سبزی به سبک شمالی باید پیازها را به صورت نگینی و ریز خرد کنید و در روغن تفت دهید. اجازه دهید پیازها کمی طلایی شوند، سپس تکه‌های گوشت خورشتی را به آن اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس زردچوبه و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید و مواد را خوب تفت دهید. برای درست کردن قرمه سبزی شمالی باید از لوبیا قرمز استفاده کنید. اما برخی از روستاهای شمال به جای لوبیا قرمز از لوبیا چشم بلبلی نیز استفاده می‌کنند. لوبیا را از یک شب قبل داخل آب بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن از بین برود. حال لوبیاها را به گوشت و پیاز اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس قابلمه را پر از آب کنید تا گوشت و لوبیا‌ها به خوبی پخته شوند. در طرز تهیه قورمه سبزی شمالی گیلانی و مازندرانی به جای گوشت از مرغ هم می‌توانید استفاده کنید.

مرحله دوم طرز تهیه قورمه سبزی شمالی

در این مرحله از طرز تهیه قورمه سبزی شمالی که گوشت در حال پختن است، باید سبزی قرمه سبزی را آماده کنید. برای این کار باید سبزی‌ها را به میزان مشخص شده تهیه و سپس خرد کنید. مقداری روغن داخل ماهیتابه بریزید و شعله گاز را روی حرارت ملایم تنظیم کنید. بعد از داغ شدن روغن، سبزی‌ها را به ماهیتابه اضافه کنید و خوب هم بزنید. توجه داشته باشید که شعله گاز حتماً کم باشد و سبزی‌ها با حوصله و به آرامی سرخ شوند. در این فرصت بادمجان‌‌ها را پوست بگیرید و به صورت عمودی برش بزنید. مقداری نمک روی بادمجان بریزید تا تلخی آن گرفته شود، سپس بادمجان‌ها را فشار دهید.

مرحله سوم طرز تهیه قورمه سبزی شمالی

بعد از گرفتن تلخی بادمجان باید آن‌ها را داخل روغن سرخ کنید. برای این کار مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و بعد از داغ شدن، بادمجان‌ها را داخل ماهیتابه قرار دهید و خوب سرخ کنید. فراموش نکنید که هر چند دقیقه یک بار سبزی‌ها را هم بزنید و نگاهی به گوشت و لوبیاها بیندازید. بعد از سرخ شدن بادمجان، گوجه‌ها را به صورت ورقه‌ای برش دهید و در روغن سرخ کنید و در کنار بادمجان‌ها کنار بگذارید. زمانی که سبزی قرمه سبزی به خوبی سرخ شد و رنگ آن کمی تیره شد، آن را به گوشت و لوبیاها اضافه کنید. ترشی این خورشت معمولاً با آبغوره است اما اگر دوست دارید، عطر لیمو عمانی نیز در غذای شما بپیچد، می‌تواند دو عدد لیمو نیز در اواسط پخت به خورشت اضافه کنید.

مرحله چهارم طرز تهیه قورمه سبزی شمالی

در ۱۵ دقیقه نهایی طرز تهیه قورمه سبزی شمالی باید مقداری آبغوره به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید خورش برای چند دقیقه دیگر بجوشد. سپس در ۵ دقیقه نهایی بادمجان‌ها و گوجه را روی خورش قرار دهید و قرمه سبزی خوشمزه گیلانی را در ظرف مناسب سرو کنید و همراه با کته و مخلفاتی مثل زیتون پرورده، ترشی و سالاد شیرازی میل کنید.

سبزی قورمه سرخ شده تازه

5 نکات کلیدی و فوت کوزه گری در تهیه ای سبزی قورمه سبزی

نکته اول

هرچیه سبزی های قورمه سبزی قبل از سرخ شدن ریز تر و یک دست تر خرد شده باشند خورش قورمه سبزی شما درنهایت جا افتاده تر شده و بیشتر روغن می اندازد
نکته دوم

اگه میخوایید قورمه سبزی شما خوش رنگ و خوش بو تر شود بهتر است از سبزی تاره استفاده کنید البته تهیه سبزی تازه و تمیز کردن آن مقداری سخت است که برای خرید اینترنتی سبزی قورمه سبزی میتوانید به فروشگاه اینترنتی لیموتاپ مراجعه کنید.
نکته سوم

بنابراین اگر میخواهید سبزی های را از قبل در فریزر قرار دهید سعی کنید سبزی ها را سرخ نکنید و به صورت خام در فریزر بگذارید و قبل از درست کردن خورش آن را سرخ کنید.
نکته چهارم

سعی کنید سبزی را خیلی سرخ نکنید تا حسابی تیره شود. سبزی های در این حالت تقریبا تمام خواص و خاصیت خود را از دست میدهند
نکته پنجم

اگه در ترکیبات سبزی قورمه سبزی خود از شنبلیله استفاده میکنید. حواصتان باشد که مقدار آن باید خیلی کم باشد. چرا که شنبلیله طعم غذا را تلخ میکند و بوی تند آن باعث میشود که قورمه سبزی شما آن عطر مطلوب را نداشته باشد.

 منبع:

https://blog.okcs.com/ashpazi/%D8%B7%D8%B1%D8%B2-%D8%AA%D9%87%DB%8C%D9%87-%D9%82%D9%88%D8%B1%D9%85%D9%87-%D8%B3%D8%A8%D8%B2%DB%8C-%D8%B4%D9%85%D8%A7%D9%84%DB%8C-%D9%88-%D8%AA%D8%B1%DA%A9%DB%8C%D8%A8-%D8%B3%D8%A8%D8%B2%DB%8C/

https://begirbepaz.com/

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی