بهترین روش نصب شیرآلات تماس با نصابی با تجربه و قابل اطمینان است، اما اگر لوازم مورد نیاز برای نصب شیر در دسترس شما باشد و همه چیز خوب پیش برود، نصب شیرآلات کار سختی نیست. در این مقاله، آموزش نصب شیرآلات (نصب شیر روشویی و نصب شیر ظرفشویی معمولی و شیر ظرفشویی شاوری یا شلنگدار) آورده شده است.
اولین مرحله در نصب هر نوع شیر روشویی و ظرفشویی تخلیه رسوبات احتمالی موجود در لوله کشی است تا بعداً باعث کم فشار شدن جریان آب نشوند. برای انجام این کار شیر اصلی آب را قطع نمایید. سپس درپوش های لوله کشی آب سرد و گرم را باز کنید و جریان آب را به صورت لحظه ای برقرار نمایید. در این حالت آب با فشار از لوله ها خارج شده و به همراه آن رسوبات و یا سنگریزه هایی که به داخل لوله ها راه یافته اند، از مسیر آب خارج می شوند.
سپس شیرهای پیسوار را پس از پیچیدن نوار تفلون در محل اتصال مربوط ببندید و شیر اصلی آب را باز کنید.
تعویض شیر ظرفشویی
اگر قصد دارید شیر ظرفشویی خود را تعویض کنید، قبل از نصب شیر ظرفشویی جدید باید شیر قبلی را باز کنید. برای تعویض شیر ظرفشویی تنها به یک آچار فرانسه و یک سطل نیاز دارید.
برای شروع نصب شیر ظرفشویی زیر سینک ظرفشویی خود را با حوله کاملا خشک کنید تا نم نباشد و تمامی وسایلی که زیر ظرفشویی وجود دارد را خالی کنید تا به راحتی بتوانید کار نصب و یا تعویض را انجام دهید.
قدم اول :
در زیر سینک شیرهای آب سرد و گرم را با چرخاندن آنها در جهت عقربههای ساعت ببندید. اگر شیر مخصوصی وجود ندارند، باید شیر فلکه اصلی آب خانه خود را ببندید. سپس شیرهای ظرفشویی را باز کنید تا هرگونه فشار در خطوط آب یا به عبارتی آب اضافه بیرون بریزد.
قدم دوم :
بعد از بستن شیر ورودی آب گرم و سرد، وقت آن رسیده که شیر ظرفشویی قدیمی را جدا کنید. قبل از این کار، از اتصال شیرظرفشویی به شلنگ ها و پیسوال عکس بگیرید تا در صورت نیاز بعدا به آن مراجعه کنید. اگر این خطوط دچار خوردگی شدهاند بر روی آنها روغن زیتون بمالید و چند دقیقه صبر کرده و سپس اقدام به باز کردن آنها نمایید.
برای جدا کردن شیرآلات قدیمی بوسیله ی آچار فرانسه هر دو شلنگ (شلنگ پیسوار) ورودی آب را که از یک طرف به شیرآلات و از طرف دیگر به دریچههای تأمین آب وصل هستند را از شیر ظرفشویی جدا کنید. برای اینکار هر یک از مهره ها را با چرخاندن آن در جهت عقربههای ساعت باز کنید. بعد از باز کردن مهره ها سر شلنگ ها را داخل سطلی که آماده کرده بودید بگذارید تا از ریختن آب به داخل کابینت جلوگیری کنید
قدم سوم :
در این مرحله بسته به نوع شیر ممکن است از یک مهره یا دو مهره برای اتصال شیر به سینک ظرفشویی استفاده شده باشد. آنها را توسط آچار فرانسه باز کرده و شیر را کنار بگذارید .یا اگر لازم بود مهر و موم شیر قدیمی را با استفاده از چاقوی بتونه از بین ببرید تا بتوانید آن را از سینک ظرفشویی جدا کرده و کنار بگذارید. این کار را نیز با صبر و حوصله انجام دهید تا آسیبی به سینک وارد نشود. بدون شک زیر پایه های شیر قدیمی جرم گرفته و یا ممکن است دچار زنگ زدگی و آلودگی هایی باشد. با مواد پاک کننده مخصوص سینک جرم و کثیفی های زیر پایه ها را تمیز کنید.
نصب شیر ظرفشویی قهرمان
با توجه به نوع نصب شیر سینک قهرمان برای بخشهای شیرآلات روشویی، ظرفشویی و یا حمام، طریقه انجام آن تقریباً مشابه هم میباشد و شاید در یکی دو مرحله متفاوت باشند. از این رو در این عنوان به بیان نصب و انجام راحت و سریع این مدل میپردازیم.
برای انجام درست نصب شیر قهرمان چون مجزا و جدا از سینک میباشد، میتوان روش نصب تمام شیرآلات این برند را یکسان دانست.
برای انجام آن ابتدا شیر فلکه اصلی آب منزل را ببندید و بعد شیرهای آب سرد و گرم را باز کنید تا آب اضافه و فشار موجود در خطوط آب خارج شود.
سپس برای باز کردن شیرآلات قدیمی، شلنگ پیسوار شیر را که از یک سر به شیرآلات وصل بوده و از سر دیگر به دریچه تامین، را باز کنید.
برای باز کردن شلنگ پیسوار باید مهرههای مربوط به این قطعه را در سمت راست بچرخانید تا باز شود.
پس شلنگهای پیسوار را از هر ۲ طرف باز کنید.
حالا برای نصب شیر سینک قهرمان واشرها را باید بین شیرآلات و سینک برای آببندی وصل کنید.
سپس در زیر سینک، شیرآلات را با مهره و پیچ به سینک متصل کنید و بعد بست فلزی و واشر را به بدنه زیرین سینک ببندید.
شلنگ پیسوار آب گرم و سرد را به ترتیب در چپ و راست سفت کنید.
برای خرید شیر ظرفشویی قهرمان کلیک کنید.
نحوه نصب شیر ظرفشویی شلنگدار
شیر ظرفشویی شلنگدار نوعی دیگر از شیرآلات ظرفشویی است که دارای شلنگ است و برای تمیز کردن سینک و یا در آرایشگاهها برای شستن سر مشتریان استفاده میشود. به همین دلیل فقط برای مصارف این چنینی طراحی شده است، روش و نحوه نصب شیر ظرفشویی شلنگدار هم مانند نصب شیر اهرمی ظرفشویی که در بالا بررسی کردیم می باشد.
در مورد نحوه نصب شیر ظرفشویی شلنگدار، باید به این نکته توجه کنید که به طور کلی طریقه نصب شیرآلات ظرفشویی قهرمان، راسان و سایر برندهای دیگر، با توجه به تنوع و تفاوتی که در مدلهای جدید و عمومی آنها وجود دارد، روش نصب متفاوتی نیز خواهند داشت. در واقع شیرآلات اهرمی و شلنگدار، نوع معمولیشان با انواع فانتزی و کلاسیک آنها متفاوت بوده که هر یک نیز باعث ایجاد تفاوت در نحوه نصب خواهد شد. که در این مقاله سعی شد نحوه نصب مدل معمول آن بیان شود.
با توجه به مصارف خاص این نوع از شیرآلات ظرفشویی، خرابی آنها بالا است و احتمالا به دفعات متناوب نیاز به تعمیر شیر ظرفشویی شلنگدار پیدا خواهید کرد. در این صورت باید از متخصص این حوزه کمک بگیرید.
نصب شیر اهرمی ظرفشویی
ابتدا شیر را از طریق واشر پلاستیکی موجود در بسته محصول، روی سینک قرار دهید. برای انجام این کار از کسی کمک بگیرید و یا در صورت امکان خودتان با دست دیگر شیر را بر روی سوراخ ثابت نگه دارید.
برای نصب شیر اهرمی ظرفشویی بر روی سینک از طریق یک پیچ دو سر رزوه دار، یک طرف پایه شیر ظرفشویی (در زیرشیر جای خاص و مشخصی دارد) و طرف دیگر را از طریق یک صفحه فلزی به خود ظرفشویی عمل کنید.
بسیاری از شیر های اهرمی ظرفشویی دارای یک شلنگ در انتها خود جهت سهولت در شستن هستند؛ این نوع شیرهای اهرمی دارای یک وزنه سربی در جعبه خود می باشند.
در صورت وجود وزنه سربی آن را از هر دو شلنگ عبور دهید و سر رزوه دارد شلنگ ها را نگه دارید و باقی شلنگ را در یک محدوده آزاد در زیر ظرفشویی رها کنید.
سپس شلنگ ها را مکان زیر شیر که جای ورودی دو شلنگ دارد، متصل کنید.
هم راستا بودن شیر، واشر و پیچ های زیر بند هرگونه نشتی را برطرف میکند در صورت وجود نشتی دقت کنید که پیش از سفت کردن مهره های شلنگ از یک راستا بودن آن با شیر اهرمی اطمینان پیدا کنید.
متعلقات شیرالات
بسته به نوع شیر , در نصب شیرهای بهداشتی از لوازم جانبی و متعلقات مختلفی برای نصب و استفاده بکار گرفته میشود .
به طور کلی دو نوع شیر اهرمی و کلاسیک یا معمولی پیچی در بازار موجود است . البته در نصب شیرالات توکار نیز لوازم جداگانه ای برای نصب مورد استفاده قرار میگیرد که توضیح خواهیم داد , اما فعلا به لوازم شیرالات روکار و متریال آنها خواهیم پرداخت .
شیرهای کلاسیک یک پوسته یا کله گی از جنس برنج , ABS یا بعضا سربی دارند . یک هزارخاری نیز درون این پوسته ها برای درگیر شدن با مغزی شیر وجود دارد . مغزی شیرهای کلاسیک از جنس برنج زرد یا آبکاری شده هستند . مغزی شیر کلاسیک روی یک مهره چپ گرد نشسته و بوسیله پیچاندن موجب قطع و وصل و کم و زیاد کردن شدت جریان آب میشود .
یک مهره 3/4 نیز در شیرهای دیواری یا توکاسه دو پایه برای متصل کردن شیر به لنگی یا زانوی لوله آب در این شیرها تعبیه شده که با واشر 3/4 آب بندی میشوند . شیرهای دیواری به شیرهای دوش یا توالت که مستقیما به دیوار وصل میشوند , اطلاق میشود .
شیرهای تک پایه نیز شامل شیر ظرفشویی و روشویی هستند که بر روی سینک آشپزخانه یا روشویی دستشویی یا سرویس حمام نصب میشوند . این نوع شیرها برای نصب به سیستم لوله کشی از طریق یک شیلنگ به شیرهای پیسوار متصل میشوند . برای محکم و آب بندی کردن این نوع شیرها روی سینک یا روشویی نیز پیچ مهره یا مهره و واشرهای مخصوصی وجود دارد که داخل بسته شیرالات وجود دارند .
شیرهای اهرمی نیز شامل یک اهرم برای باز و بسته و کم و زیاد کردن جریان آب و یک کاتریج پلاستیکی پرسی که اهرم به آن متصل است , میباشند .
شیرهای ظرفشویی دارای یک علم نسبتا بلند , شیرهای روشویی معمولا یک تکه بوده و آبریز آن معمولا با شیر یکپارچه میباشد .
نحوه نصب شیر ظرفشویی شلنگدار نیز مانند شیر ظرفشویی معمولی بوده و پس از نصب شیلنگهای تک پایه و قرار دادن روی سینک , شیر توسط مهره نعلی شکل یا تکی روی سینک محکم شده و سپس با عبور دادن شیلنگ شیر شاوری و متصل کردن آن به زیر شیر , این سمت شیر را به سردوش شیر متصل میکنیم . برخی شیرهای شاوری یا شلنگدار دارای وزنه گوی شکل سربی بوده تا پس از بیرون آوردن شاور شیر به سرجای خود برگردد . سایز شیلنگ و نوع سردوش در شیرهای گوناگون با یکدیگر متفاوت میباشند .
شیر توالت دارای یک خروجی برای اتصال به شیلنگ آفتابه بوده و شیرهای دوش نیز دارای دو آبریز و یک سوپاپ شیر برای شیفت دادن ریزش آب از بالا یا پایین میباشند .
منبع:
ماوی هام
https://www.lowes.com/n/how-to/how-to-install-a-kitchen-faucet